DOSAR RADIOCULTURA
Cultura în Europa
DOSAR RADIOCULTURA
Presa online - acces gratuit sau plătit?
ACASA
EVENIMENTE (multimedia)
DOSARE SI INTERVIURI
CRONICI
ACTUALITATE (arhiva)
STIRI CULTURALE
ARHIVA STIRI CULTURALE
CONCURSURI
PROGRAM RRC
EMISIUNI RRC
FRECVENTE RRC
CONTACT
PARTENERI
 
Ateliere neconvenţionale şi teatru experimental �n Bucureşti
Program TV

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


Gala Radio Romania Cultural 2011

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


Gala Radio Romania Cultural 2010

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


Gala Radio Romania Cultural 2009

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


Gala Radio Romania Cultural 2008
NRV
Dimineatacrossover
Culturanet
Timpulprezent
Dupa 20 de ani
StoryMania Teme Deschise Cartile Seherezadei Proba De Cultura Planeta Radio Dosarele Integrarii Europene Lumea n care vom trai Stiinta la ea acasa Pro Natura A sti pentru a trai Pagini de istorie Izvoare de filosofie Cafeneaua De Stiinta Zona Independenta


  • Ati ascultat
  • Ascultati acum
  • Urmeaza
  • Bloguri
11.00 - 11.05
Comment ca va? • Realizatori Raluca Radulescu si Anca Ionescu

Live  Radio Romania Cultural       ‌       Live  Teatru radiofonic
11.05 - 11.30
Portret FM • cu Oltea Serban-Parau

Live  Radio Romania Cultural       ‌       Live  Teatru radiofonic
11.30 - 12.00
Timpul prezent • in film. Realizatori Adela Dutu Greceanu si Matei Martin

Live  Radio Romania Cultural       ‌       Live  Teatru radiofonic
Nobel

www.nobel.radiocultura.ro

Unicul site românesc dedicat Premiilor Nobel, ce dispune de o foarte bogată arhivă de documente audio: interviuri realizate în exclusivitate cu laureaţii şi cu organizatorii evenimentului în chiar zilele decernării premiilor, impresii din Săptămâna Nobel, jurnale de călătorie ale realizatoarei Corina Negrea – şi multe altele.
NRV

www.nrv.radiocultura.ro

Compus mai ales din editoriale si cronici, blogul emisiunii Noua revista vorbita incearca, la fel ca emisiunea, sa trateze literatura din perspectiva zilelor noastre, relaxat, privind cartile si autorii in ochi si tinind seama de industria care functioneaza astazi in jurul cartilor.
Dimineata crossover

www.dimineatacrossover.radiocultura.ro

...traversez strada. Pe lângă mine trec oameni şi lucruri..... mă surprind înclinând respectuos capul când către Beatles, când către Abba, imediat Tricky şi, culmea?!?! James Brown.... Batman.... bună dimineaţa, Bonobo. Ce mai faceţi doamnă Tori Amos? Vă mai întâlniţi cu doamna Sarah Vaughan? Numai când ascultăm împreună Taraful haiducilor..... nu ştiam că vă place.... Dintr-o linie de zebră îmi zâmbeşte o oglindă. Mă uit mai atent, era o pistă de skateri. Ducea către rafturi pline cu discuri. Celebre sau nu.... interesante!?! Discurile stau cuminţi pe rafturile celor „patru zări”: unele vin din Londra, altele din Amsterdam, cele mai şic din Paris şi cele mai punk din Berlin. Se mută dintr-un loc într-altul, se mixează între ele, traversează străzi culturale şi para-culturale, post-culturale şi urban-culturale... pe stradă.
... mi se părea atunci că şi ele ca şi mine (ca şi voi?!?!!!!) trăiesc o stare continuă de dimineaţă. Crossover.
Culturanet

www.culturanet.radiocultura.ro

Cultura.net este prima emisiune despre cultura internetului de la Radio România Cultural. Este realizată de Cătălin Sturza şi e difuzată în fiecare vineri, de la 11.30 la 12.00. Pe blogul Cultura.net veţi afla care sunt invitaţii emisiunilor următoare, veţi descoperi ştiri, podcast-uri şi comentarii.
Timpulprezent

www.timpulprezent.radiocultura.ro

De discutat, se discuta la Timpul prezent, zilnic, intre 11.30 si 12.00. Aici se comenteaza, se dezbat, se analizeaza subiectele din emisiune, se fac propuneri si recomandari, se critica.
Dupa 20 de ani

www.dupa20deani.radiocultura.ro

Ce-ar fi devenit toţi cei care n-au în comun decât momentul 1989 dacă n-ar fi existat 1989?... nu vom şti niciodată – dar ştim ce-au devenit.
StoryMania

www.storymania.radiocultura.ro

De ce StoryMania? Pentru că ne place să spunem poveşti. Pentru că există suficienţi oameni care oricum narează, radiogenic şi colorat, fără pretenţii de omniscienţă sau de exhaustivitate, poveşti cărora m-am gândit că le-ar sta bine într-un volum virtual, cu semnături multiple, publicat în eter...
Teme deschise

www.temedeschise.radiocultura.ro

Temele deschise, emisiune şi blog realizate de Marina Baconschi, decupează aspecte de viaţă culturală, mass-media, religie şi viaţa cetăţii.
Cartile Seherezadei

www.cartileseherezadei.radiocultura.ro

La Radio Romania Cultural, de luni pana vineri, la ora 15, se citesc "Cartile Seherezadei". Emisiunea, realizata de actrita Adriana Mocca, s-a nascut din placerea de a impartasi cu cei carora nu le mai citeste nimeni un fragment dintr-un text important, proza, filozofie, teatru, eseu, psihologie, poezie, proaspat tradus sau citit demult si uitat.
Zona Independentă

www.zonaindependenta.radiocultura.ro

Nu au carte de muncă, nici salariu fix. Uneori nu câştigă nimic de pe urma muncii lor. Sunt ocoliţi de premii şi nu apar la televizor. Li se spune artişti independenţi. Sunt încadraţi la categoria underground sau indie sau off. Cu ei vă dăm întâlnire în Zona independentă, în fiecare duminică, de la ora 20.30, la Radio Romania Cultural. O emisiune de Robert Bălan.

Japonia și România, două culturi muzicale reprezentate de cei mai importanți artiști la București și Sibiu


Japonia și România, două culturi muzicale reprezentate de cei mai importanți artiști la București și Sibiu

Eitetsu Hayashi, cel mai bun solist de tobe japoneze vine în România pentru a prezenta un concert de muzică clasică contemporană și un solo de Taiko. Artistul va fi acompaniat de Orchestra Filarmonicii „George Enescu” sub bagheta maestrului Horia Andreescu.

Concertele trasează o paralela între muzica tradițională românească și cea japoneză prin compoziții moderne japoneze scrise pentru instrumente tradiționale și lucrări de prestigiu ce prelucrează motive folclorice întâlnite pe teritoriul românesc.

Programul spectacolelor include Concertul pentru tobe japoneze şi Orchestră Hi-Ten-Yu, lucrare semnată de compozitorul Isao Matsushita în 1994 și Solo de Taiko, dar şi compoziţii ale unor muzicieni precum George Enescu - Rapsodia Română nr. 1 în La Major, Doru Popovici - Codex Caioni (fragmente), Ciprian Porumbescu - Balada, Béla Bartók - Şase dansuri româneşti, Tiberiu Olah - Suita Mihai Viteazul (fragmente), Grigoraș Dinicu - Hora Staccato, lucrări programate pentru prima parte a reprezentației.

Serile Marilor Întâlniri încep cu cea mai cunoscută piesă orchestrală a lui George Enescu, Rapsodia Română nr. 1 în La Major, compusă pe când acesta avea 20 de ani. Inspirată din folclorul românesc, rapsodia împrumută teme din cântece populare româneşti cunoscute: "Am un leu şi vreau să-l beu", „Hora lui Dobrică”, „Mugur, mugurel”, „Ciobănaşul”, „Hora morii”, „Sârba”, „Jumătatea de joc” şi „Ciocârlia”. Caracterul efervescent şi colorat al cântecelor populare se îmbină cu orchestraţia spectaculoasă enesciană şi dă naştere unui sunet expansiv de o bogată melodicitate. George Enescu, unul dintre cei mai importanti compozitori romani, a compus trei simfonii, o operă, numeroase lucrări pentru pian, violoncel şi vioară, iar de-a lungul timpului i-a avut ca elevi pe violoniștii Christian Ferras, Ivry Gitlis, Arthur Grumiaux și Yehudi Menuhin.

În continuare, publicul prezent va asculta fragmente dintr-o selecţie realizată de Doru Popovici din Codex Caioni, o culegere de cântece din Transilvania, descoperită în anul 1988 în zidul unei mănăstiri. Culegerea a fost realizată de călugărul franciscan Ion Căianu în secolul al XVII-lea şi cuprinde piese sacre, profane, savante şi populare din toată Europa, cele 346 de lucrări oferind o imagine de ansamblu asupra muzicii prezente în Transilvania secolului şaptesprezece.

De-a lungul timpului, Codex Caioni a fost sursă de inspiraţie pentru mulţi compozitori ai secolului XX. Doru Popovici a realizat o selecţie din codice, pe principiul contrastului, al alternanţei de mişcări dansante cu cele lente, cantabile. Doru Popovici este un compozitor a cărui creaţie cuprinde o arie largă de opere, de la simfonii la muzică de teatru, de operă, instrumentală, vocală şi corală. Traseul creativ al lui Doru Popovici trece prin perioade post impresioniste, dodecafonice şi post bizantine, iar din această ultimă perioadă face parte şi lucrarea Codex Caioni (1967).

Urmează celebra Baladă a lui Ciprian Porumbescu, unul dintre cei mai apreciaţi compozitori ai secolului XIX, a cărui creaţie include opere cu un profund caracter naţional. Cea mai cunoscută lucrare a compozitorului, Balada pentru vioară şi pian (1880), este o compoziţie de factură romantică ce stilizează elemente ale doinei populare româneşti şi romanţei, nuanţele nostalgice şi accentele de lumini şi umbre, oferindu-i un profund lirism. Balada, interpretată de cele mai multe ori în versiunea sa simfonică, este prezentă în repertoriul multor artişti internaţionali. De altfel, ea a fost făcută cunoscută Japoniei prin intermediul lui Atsuko Temma, una dintre personalităţile violonisticii din Japonia şi din lume, iar lucrarea se află în continuare în repertoriul interpretei.

Programul include şi Dansuri populare româneşti, lucrare a renumitului compozitor Béla Bartók, considerat unul dintre cei mai importanţi muzicieni ai secolului XX. Stilul său este o sinteză de muzică folclorică, clasicism şi modernism, fiind profund influenţat de muzica populară din Ungaria şi România. Béla Bartók a fost în mod special atras de muzica populară românească şi de cea instrumentală în particular datorită diversităţii timbrului. Dansurile populare româneşti au la bază melodii transilvănene culese de Bartók de la ţigani şi ţărani în timpului călătoriilor etnomuzicologice efectuate între 1910-1914. Cele şase dansuri au fost iniţial o suită scrisă pentru pian, dar mai târziu Bartok le-a orchestrat pentru ansamblu.

Spectacolul prezintă şi fragmente din Suita Mihai Viteazul, lucrare compusă de Tiberiu Olah pentru filmul cu acelaşi nume. Pentru Mihai Viteazul, filmul lui Sergiu Nicolaescu din 1970, Tiberiu Olah a compus una dintre cele mai spectaculoase coloane sonore ale cinematografiei româneşti. De-a lungul timpului extrase din această suită au fost introduse în repertoriul ansamblurilor simfonice, cum ar fi Dans la Curtea Regală, Răsună trompeţii şi Intrarea lui Mihai Viteazul în Albă Iulia.

Tiberiu Olah semnează coloanele sonore a şaptesprezece filme româneşti printre care Mihai Viteazul, Meandre, Atunci i-am condamnat la moarte, Nemuritorii, Osânda, Vlad Ţepeş şi Horea.

Prima parte a reprezentației se încheie cu Hora Stacatto, compoziţie pentru vioară, renumită pentru virtuozitate şi dificultate. Hora Stacatto, piesă pentru care Grigoraș Dinicu a devenit celebru, a fost scrisă pentru absolvirea Conservatorului din Bucureşti, în 1906, și interpretată la ceremonie. Grigoraş Dinicu este şi cel care a popularizat Ciocârlia, piesă compusă de bunicul său, Angheluş Dinicu.

Piesa care i-a adus nemurirea este o lucrare de virtuozitate, cunoscută mai ales după aranjamentul realizat de Jascha Heifetz în 1932, fiind mai apoi aranjată şi pentru trompetă, pian şi pentru vioară şi orchestră. Tehnica staccato presupune execuţia cât mai multor sunete pe o singură mişcare de arcuş, de aici şi nivelul ridicat de dificultate şi interpretarea spiccato pe care unii violonişti o preferă pentru această lucrare.

După o scurtă pauză publicul va putea asculta concertul principal al serii: Hi-Ten-Yu - A Concerto for Japanese drum and Orchestra şi un Solo de Taiko în interpretarea invitatului special Eitetsu Hayashi. „Titlul compoziției, format din trei semne chinezești, Hi-Ten-Yu (Zbor – Răi – Joacă), semnifică, metaforic, zborul către rai pentru joacă între stele. Urmând structura titlului lucrarea este divizată în trei părți și se dezvoltă dintr-un calm general către un dinamism viguros”, spune compozitorul, Isao Matshushita.

Instrumentul dominant al concertului, toba japoneza Wa-daiko, cântărește aproximativ 600 de kg și a fost adusă din Japonia cu un transport special. „Un instrument obșinuit în ceremoniile festivalurilor din Japonia, Wa-daiko imită adeseori comuniunea raiului cu pământul. Puternicul sunet al acestei tobe ajunge până în Rai, se transformă într-o vibrație acustică și răsună asemenea unui tunet venit din abisul pământului. În timp ce energia pătrunzatoare a tobei reprezintă o lume, cealaltă îi solicită orchestrei un răspuns logic. Am încercat sa unific aceste lumi în toate mișcările concertului”, mărturisește compozitorul lucrării, Isao Matshushita.

Eitetsu Hayashi, solistul concertului Hi-Ten-Yu, este o legendă vie cu statut de vedetă în Japonia fiind considerat artistul care a revoluționat modul în care Taiko este interpretat. Parte a ceremoniilor budiste și shintoiste, Taiko a devenit un stil specific de percuție, renumit pentru reprezentațiile înălțătoare. Eitestu este un deschizător de drumuri atât pentru măiestria sa în Odaiko cât şi datorită colaborărilor cu orchestre şi coloanelor sonore compuse pentru filme.

Concertele vor avea loc la București, pe 20 octombrie 2010, ora 19, la Sala Palatului și Sibiu, în 23 octombrie 2010, ora 19, la Sala Thalia.

Un eveniment organizat de ARTmania Events cu sprijinul Ambasadei Japoniei din România, „Tokyo Metropolitan Government”, „Japan Foundation”, Consiliului Local Sibiu prin Primăria Municipiului Sibiu, Consiliului Județean Sibiu și în parteneriat cu Festivalul Internațional de Teatru Sibiu.

Parteneri: Lanțul Hotelier Continental Hotels prin Grand Hotel Continental București și Continental Forum Sibiu, Blackhawk Security, Printcenter.ro.

Parteneri media: Radio România Actualități, Radio România Cultural și Radio România Muzical, România Liberă, Jurnalul Național, Tribuna, 24-FUN, Observatorul Cultural, Turnul Sfatului, News Outdoor Romania, GQ, Glamour, Autoexpert, Zoom TV, Elevate, neogen.ro, muzicabuna.ro, iconcert.ro, radiolynx.ro, port.ro, artactmagazine.ro.

Prețul biletelor variază între 50 și 180 de lei. Biletele sunt disponibile în rețeaua magazinelor Diverta, Germanos, Cărturești, Humanitas, Domo, Orange, Vodafone și online, pe www.eventim.ro și www.myticket.ro.

 
Cautare
Newsletter

Adresa dv. de e-mail:

Delivered by FeedBurner

Horia Mihail �n Danemarca si Germania

Horia Mihail va evolua �n luna aprilie 2012 pe scene din Danemarca si Germania.

mai mult...
Festivalul Zilele Filmului European �n Cehia

Rom�nia participa la Festivalul Zilele Filmului European (12-26 aprilie 2012) din Cehia cu doua titluri: Morgen si Constantin si Elena.

mai mult...
Academicianul Sorin Dumitrescu la Vorba de cultura

Domnul academician Sorin Dumitrescu este invitatul emisiunii Vorba de cultura la Radio Rom�nia Cultural, �n perioada 16 - 20 aprilie 2012.

mai mult...
ICR NY co-prezinta a patra editie a Festivalului de Film European Disappearing Act

�ntre 11 si 22 aprilie 2012, Centrul Ceh si Institutul Cultural Rom�n din New York prezinta, sub egida EUNIC, �n parteneriat cu institute culturale si consulate din alte 21 de tari, festivalul de film european Disappearing Act IV.

mai mult...
Violonistul Gabriel Croitoru la Vorba de cultura

Emisiunea Vorba de cultura va invita sa-l descoperiti pe violonistul Gabriel Croitoru altfel dec�t c�nt�nd la vioara.

mai mult...
Cvartetul Voces �n recital la Sala Radio

Miercuri, 11 aprilie 2012, ora 19.00, va invitam la Sala Radio pentru a asculta cea mai importanta formatie rom�neasca de cvartet: Voces.

mai mult...
Scoala altfel, o ora de educatia muzicala, un proiect Radio Rom�nia Cultural

A noua ora de educatie muzicala din acest an scolar a avut loc pe 4 aprilie 2012, �n sectorul 2, la Scoala Central�, sub genericul Scoala, altfel, un program de educatie nonformala initiat de Ministerul Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului.

mai mult...
Cafeneaua de stiinta si frontiera rom�neasca a spatiului cosmic

Radio Rom�nia Cultural va invita la o noua editie a �nt�lnirilor Cafeneaua de stiinta, sub genericul Frontiera rom�neasca a spatiului cosmic.

mai mult...
STORYmania, singura linie de documentare radiofonice ce poate fi ascultata �n FM

Programul STORYmania �n perioada 9-12 aprilie 2012.

mai mult...
Drumul spre celebritate, libertatea jazz-ului

Vineri, 6 martie 2012, la Palatul Mogosoaia, Sala scoartelor s-a dovedit a fi ne�ncapatoare la ultima etapa - a zecea, a Drumului spre celebritate - emisiune concurs, ajunsa la editia a III-a.

mai mult...
Primul lungmetraj �n regia lui Silviu Purcarete va fi prezentat la Sibiu

Lungmetrajul de debut al regizorului Silviu Purcarete ajunge şi la Sibiu. Filmul va fi prezentat zilnic, �n perioada 27 aprilie - 3 mai 2012, la Hala Balanţa.

mai mult...
Adina Dragomir, reporterul anului

Adina Dragomir de la Radio Rom�nia Cultural, a primit joi, 5 aprilie 2012, premiul Reporterul anului din partea Revistei Actualitatea Muzicala.

mai mult...
Prezente rom�nesti la Festivalul International de Film goEast Wiesbaden

Festivalul Filmul Central-Est European goEast de la Wiesbaden Germania are loc �ntre 18 si 24 aprilie 2012 si prezinta o mixtura provocanta de filme, discursuri si concerte.

mai mult...
Ultimul spectacol cu Olandezul zburator, �n aceasta stagiune a Operei Nationale Bucuresti

Miercuri, 11 aprilie 2012, (19.00) pe scena ONB va avea loc ultimul spectacol cu Olandezul zburator (Der fliegende Holl�nder - Richard Wagner), o poveste impresionanta despre dragoste si sacrificiu.

mai mult...
Lansare de carte: Mastile lui M.I. Gabriel Liiceanu �n dialog cu Mircea Ivanescu

Miercuri, 11 aprilie 2012, ora 18.00, la Institutul Cultural Rom�n (Aleea Alexandru 38) va avea loc lansarea cartii Mastile lui M.I. Gabriel Liiceanu �n dialog cu Mircea Ivanescu (Editura Humanitas, 2012).

mai mult...
Cristian Mungiu: 12 ani, 8 filme, 4 zile

ICR Madrid prezinta un ciclu de filme realizate de Cristian Mungiu �n prestigiosul Circulo de Bellas Artes din Madrid.

mai mult...
BeWhere!, editia de aprilie

De astazi, 5 aprilie 2012, s-a pus �n v�nzare, �n chioscurile si librariile din toata tara, editia de aprilie a revistei BeWhere!

mai mult...
Art Act Magazine şi Photo Magazine lanseaza concursul foto Traieşte arta la maxim!

Art Act Magazine si Photo Magazine te �ndeamna sa traiesti arta la maxim. Ilustreaza ideea prin doua imagini si ai sansa de a c�stiga un abonament la Photo Magazine, plus ocazia ca lucrarile tale sa fie prezentate �ntr-o expozitie.

mai mult...
Flautul de Aur �n turneu

Radio Rom�nia Cultural si Asociatia Culturala Acccendo va invita din nou sa fiti martorii unei �nt�lniri artistice exceptionale, ce se desfasoara sub genericul Flautul de aur.

mai mult...
Un regal al tineretii si excelentei muzicale �n cadrul Seriei Concertelor Enescu

Unii dintre cei mai talentati studenti rom�ni si britanici la prestigioasele scoli de muzica din capitala britanica se vor reuni joi, 5 aprilie 2012, la sediul Institutului Cultural Rom�n din Londra.

mai mult...
Ovidiu Lipan, fanfara Zece Prajini si filmul Loverboy �n Festivalul Balkan Trafik de la Bruxelles

Muzica rom�neasca este cap de afis la Festivalul Balkan Trafik 2012, �ntre 12 si 15 aprilie 2012, la Palais des Beaux-Arts din Bruxelles.

mai mult...
Trombonul... se �ndragosteste la Studioul Experimental

Duminica, 8 aprilie 2012, de la ora 11.00, �n Sala Studio a Operei Nationale Bucuresti copiii fac cunostinta cu un nou prieten: trombonul.

mai mult...
Premiera pentru copii la Studioul Experimental: Flautul fermecat de Wolfgang Amadeus Mozart

Studioul Experimental de Opera si Balet �Ludovic Spiess� din cadrul Operei Nationale Bucuresti a pregatit luna aceasta o noua premiera pentru copii: opera Flautul fermecat de Wolfgang Amadeus Mozart.

mai mult...
Adina Dragomir de la Radio Rom�nia Cultural va fi distinsa cu premiul Reporterul anului acordat de revista Actualitatea Muzicala

Cei mai valorosi oameni din zona muzicala si cele mai importante proiecte ale anului 2011 vor fi celebrati, pe data de 5 aprilie 2012, �n Aula Palatului Cantacuzino din Capitala, unde vor fi acordate premiile Revistei Actualitatea Muzicala.

mai mult...
ICR New York prezinta spectacolul de teatru neconventional The Window, creat si regizat de Ana Margineanu

Luni, 2 aprilie 2012, a avut loc premiera proiectului de teatru neconventional The Window (Vitrina), prezentat de Institutul Cultural Roman din New York in spatiul galeriei sale de pe Third Avenue din Manhattan.

mai mult...
Programul saptam�nii 2 - 8 aprilie la Sala ArCuB

Saptam�na aceasta puteti vedea la Sala ArCuB urmatoarele spectacole de teatru.

mai mult...
Cvartetul Arcadia, premiul �nt�i la Londra

S�mbata, 31 martie 2012, s-a desfasurat la Londra finala renumitului Concurs International de Cvartete de Coarde - Wigmore Hall London International String Quartet Competition.

mai mult...
Dirijorul Misha Katz revine la Sala Radio

Cunoscutul dirijor Misha Katz revine la Sala Radio din Bucuresti, pentru a dirija concertul Orchestrei Nationale Radio de vineri, 6 aprilie 2012, ora 19.00.

mai mult...
Festivalul International al Scolilor de Teatru si Film ClassFest, editia a II-a

ICR "Mihai Eminescu" la Chisinau sprijina participarea scolilor rom�nesti de teatru si film la cea de-a doua editie a Festivalului International al Scolilor de Teatru si Film ClassFest.

mai mult...
Opera Nationala Bucuresti si-a lansat noul site

Din dorinta de a facilita comunicarea online a institutiei cu publicul sau, ONB si-a lansat un nou site practic si interactiv: http://www.operanb.ro

mai mult...
T�rgul de carte Gaudeamus Cluj-Napoca s-a �ncheiat

Duminica, 1 aprilie 2012, s-a �ncheiat T�rgul de carte Gaudeamus Cluj-Napoca, editia a XIII-a. Organizat de Radio Rom�nia, �n parteneriat cu Radio Rom�nia Cluj, T�rgul a adus �n prim-plan actualitatea vietii culturale si editoriale �n cele cinci zile c�t a durat evenimentul.

mai mult...
In memoriam Ion Lucian, la Storymania

La Storymania, astazi, 2 aprilie 2012, redifuzam ediţia din data de 31 martie 2011 - o poveste despre construcţia salii celei noi a Teatrului Excelsior, pe care maestrul Ion Lucian şi-a dorit sa o lase "moştenire viitoarelor generaţii de spectatori tineri".

mai mult...
Dirijorul Ralf Sochaczewsky si violonistul Alexandru Tomescu, �n concert la Sala Radio

Miercuri, 4 aprilie 2012, ora 19.00, Orchestra de Camera Radio va invita la un concert simfonic ce �l va avea ca invitat pe dirijorul german Ralf Sochaczewsky, care a mai fost prezent �n Studioul "Mihail Jora" cu ocazia Festivalului International de Chitara de anul trecut.

mai mult...
Celia Costea si Rubens Pelizzari, invitati speciali pe scena ONB, �n spectacolul Tosca

Miercuri, 4 aprilie 2012 (19.00), Opera Nationala Bucuresti va ofera un spectacol de neuitat - Tosca, cu invitati speciali. Soprana Celia Costea va da viata Floriei Tosca, eroina operei lui Giacomo Puccini, alaturi de tenorul Rubens Pelizzari, �n rolul lui Mario Cavaradossi.

mai mult...
Filosoful, scriitorul si traducatorul rom�n Sorin Lavric va sustine doua conferinte la Chisinau

Institutul Cultural Rom�n "Mihai Eminescu" la Chisinau �n colaborare cu Antena din Chisinau a Agentiei Universitare pentru Francofonie (AUF), prin Programul de Studii Avansate "Alexandru S. Sturdza" organizeaza doua conferinte sustinute filosoful, scriitorul si traducatorul rom�n Sorin Lavric.

mai mult...
Saptam�na Scoala altfel la Radio Rom�nia Cultural

�n saptam�na 2-6 aprilie 2012 elevii din toata tara descopera o scoala altfel dec�t au cunoscut-o p�na acum. Si anume una a dialogului �ntre copii, profesori si specialisti, a spatiilor deschise, a activitatilor practice, a �nvatarii prin metode noi, inovative, chiar distractive.

mai mult...
Ioana Ieronim la Vorba de cultura

Emisiunea Vorba de cultura va invita sa o descoperiti (ori redescoperiti) pe poeta Ioana Ieronim. Personalitate marcanta si activa a vietii noastre culturale, Ioana Ieronim este cunoscuta si prin volumele sale de versuri si prin traduceri ori proiecte din diverse zone artistice.

mai mult...
Formatii camerale la Drumul spre celebritate

�n cadrul proiectului Scoala altfel, Drumul spre celebritate, emisiune concurs organizata de Radio Rom�nia Cultural, Centrul Cultural "Palatele Br�ncovenesti" si ExcesMusic, programeaza o noua etapa la Palatul Mogosoaia.

mai mult...
Luna aprilie aduce 1890 de minute de spectacol pe scena Teatrului Naţional "Radu Stanca" Sibiu

Luna aprilie aduce pe scena Teatrului Naţional "Radu Stanca" din Sibiu un program de evenimente bogat şi provocator prin poveştile şi perspectivele propuse asupra lumii din jurul nostru.

mai mult...
Circul National din China, premiera �n Rom�nia

Christian R�tscher Veranstaltungsmanagement prezinta �n prima zi a lunii mai o premiera pentru Rom�nia: Circul National din China.

mai mult...
in actualitate

acasa  |  evenimente  |  dosare si interviuri  |  cronici  |  actualitate  |  stiri culturale  |  arhiva stiri culturale  |  concursuri
program RRC  |  emisiuni RRC  |  frecvente RRC  |  contact

Copyright © Radio Romania Cultural 2009 - 2012. All Rights Reserved!